Anbefalinger til sommerlæsningen

Foto: Redaktionen.
Profilbillede

Mariagerfjord Bibliotekerne har lavet en række anbefalinger til sommerlæsningen. Du kan læse mere om disse herunder, hvor forskellige bibliotekarer kommer med deres personlige bud på god sommerlæsning.

Lone fra Mariagerfjord Bibliotekerne elsker en god krimi, men hun læser også gerne romaner. Herunder ses Lones tre anbefalinger til sommerlæsning.

"Drengen i skoven" af Harlan Coben

Wild er en mand, der har boet i skoven næsten hele livet. Da der forsvinder en lokal pige, beder den lokale tv reporter Hester Wild om hjælp til at finde pigen. Hester og Wild har en fælles fortid, som er mørk. Wild finder information, der giver fortællingen et spændende twist.

"Findes der én, findes der flere" af Mhairi Mcfarlane

Dette er en sjov og underholdende bog, der handler om at blive tvunget til at finde sig selv. Edie er en pige, som havner i en yderst pinlig situation til et bryllup, hvilket gør, at hun er nødsaget til at forlade byen. Hun ender i byen, hvor hun voksede op. Her følger man Edies udvikling fra kaos til en ny og interessant fremtid.

"Rampen" af Jesper Stein

Denne bog omhandler Jesper Steins barndom, hvor han beretter om svigtet fra forældrene i forbindelse med deres skilsmisse. På facaden viser Jesper ikke nogen tegn på den store forandring, men inderst inde kæmper han en udfordrende kamp, hvor det er svært at falde til og forstå forældrenes valg om skilsmisse.

Den næste bibliotekar er Jesper. Jesper læser meget blandet. Herunder finder du hans anbefalinger.

"En meget kort historie om næsten alt" af Bill Bryson

Dette er en bog for børn, der er nysgerrige på hvordan verden er skabt og hvordan verden ellers hænger sammen. Bogen er yderst velillustreret. Den findes også i en mere detaljeret version, som henvender sig til voksne.

"Zombie jæger" af Nicole Boyle Rødtnes

“Zombie jæger” er en lang serie på 12 bøger. Bøgerne er nemme at læse og fyldt med blod, splatter og skræk.

"Wimpy Kid" af Jeff Kinney

Dette er en serie til drenge, der mener, at sjov er sjovt - inklusiv alt det pinlige.

Den næste til at anbefale bøger til sommeren er Irma. Du finder Irmas anbefalinger herunder.

"En dag vil vi grine af det" af Thomas Korsgaard

Dette er en beretning om Tue, hvis hverdag der er fyldt med ensomhed samt fysisk og psykisk vold. En lun og sommetider lidt sjov fortælling af livet i en familie, der er hårdt ramt. Det er anden del af "Hvis der skulle komme et menneske forbi".

"Når krigen slutter" af Bent Haller

Historien er fra 1940 og til efter krigen. Edith er en ung pige, som lige har fået tjenesteplads, da krigen bryder ud. Edith tager ud og danser med veninden, og en aften finder kærligheden i Helmut. Efter krigen lever hun med skam og frygt for at blive set som tyskertøs.

"Tjenerindens døtre" af Elsebeth Dissing

Tiden er 1937 til 1946. Livet i et lille samfund, hvor livet bliver styret af rangordenen, kvindelivet og traditioner. Man følger en række forskellige kvinder.

Elsebeth Dissing besøger Hobro Bibliotek d. 23. september og fortæller selv om bogen. Klik her og læs meget mere.

Inge er den næste til at komme med anbefalinger til sommerlæsningen. Hun læser primært fantasy, men hun læser også dunkle romaner.

"Forførernes klub" af Thomas Rydahl

Historien handler om Flemming, der må miste alt for at finde det han egentligt synes er fedt i livet. 

"Fangeleg" af Kim Fupz Aakeson

Bogen her indeholder korte kapitler, morale og sort humor. 

"Voksne mennesker" af Marie Aubert

En bog der vil få mange til at spørge sig selv hvornår man er et voksent menneske. 

Kilde: Redaktionen