Blottede sig for pige – efterforskning i gang

Profilbillede
dato

Det oplyser efterforskningsleder og politikommissær, Mikkel Brügmann. 

Episoden fandt sted i går, den 17. januar 2024, omkring kl. 14.35, i Valsgård. 
 
Den 11-årige pige gik fra Valsgård Skole, Ulstrupvej i Valsgård og gik ad Skolekrogen og videre ad et stisystem mod syd mod tunnelen under Valsgaardvej/Hovedgaden. 

”Og lige efter, at hun havde passeret tunnelen, blev hun antastet af en mand, der talte til hende – og i forbindelse hermed blottede han sit lem. Pigen var snarrådig: Hun skyndte sig at løbe bort fra stedet – og der skete ikke yderligere,” forklarer politikommissær Mikkel Brügmann om forløbet. 

Pigen kom altså ikke til skade eller led fysisk overlast, men hun og hendes forældre er naturligvis chokerede over det passerede; og Mikkel Brügmann understreger, at politiet ser med stor alvor på sagen, og man har følgelig indledt en efterforskning af de nærmere omstændigheder.
 

Vidner søges 

”Derfor rækker vi også nu ud til offentligheden i håb om, at der er nogen vidner, der har set noget – eller som har nogle andre oplysninger i sagen, der kan bidrage til, at vi får identificeret den formodede gerningsmand,” tilføjer efterforskningslederen.  

Han oplyser, at pigen har beskrevet gerningsmanden som dansktalende, lys i huden og i alderen omkring 25-40 år samt iført mørk tøj. 

Politiets aktuelle efterforskningsskridt i sagen består – ud over at finde mulige vidner – blandt andet i flere forhøringer og afhøringer i sagen, ligesom at der også vil blive foretaget en række yderligere undersøgelser ude omkring gerningsstedet. 

”Derfor vil vi også,” understreger politikommissæren, ”være mere synligt til stede i området i den kommende tid. Det er helt naturligt, når vi efterforsker en sag – så  vil der være en række omstændigheder, der skal undersøges, og borgerne i byen vil kunne opleve mere politi end normalt.” 

 

Dialog med skolen

Mikkel Brügmann oplyser videre, at man i forbindelse med sagen har været og er i løbende dialog med Valsgård Skole, og man har et fortsat samarbejde. 

”Vi har løbende drøftelser med skolens ledelse, så vi kan afdække, hvad der er behov for fra dem og fra os, især i forhold til orienteringer af skolens elever og for deres forældre.” 

Efterforskningslederen understreger i den forbindelse, at forældrene meget gerne må tale med deres børn, som har gået ruten før eller efter, om de har set noget.  

 

Oplysninger på 114 

Nordjyllands Politi kan træffes på telefon 114. 

Og har man oplysninger i sagen, selv de mindste, så tøv ikke med at ringe, pointerer politikommissæren: 

 

”Ring hellere en gang for meget end en for lidt. Selv små observationer kan have stor betydning, når vi i forbindelse med vores efterforskningsarbejde stykker et billede sammen af et hændelsesforløb.” 

 

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi