Bruno Kjær åbner vinduesgalleri i Kunstetagerne

Kilde: Kunstetagerne Hobro
Profilbillede
Karoline Andersen

Vindueskiggeri er sædvanligvis en fy-ting. Men ikke i Kunstetagerne Hobro. Her har billedkunstneren Bruno Kjær de sidste uger opbygget sin udstilling Skyggebibliotekets spejl, en totalinstallation over to en halv etage. Fra tirsdag den 9. marts kan man opleve en miniudgave af udstillingen i Kunstetagernes vinduer i Bies Gaard, og alle er inviteret til at kigge forbi og kigge på.

Kunstfaglig medarbejder i Kunstetagerne Anne Lie Stokbro forklarer: ”Vinduesudstillingen er naturligvis en udløber af nedlukningen. Indtil det igen bliver muligt for Kunstetagerne at byde indenfor, kan man få en smagsprøve på Bruno Kjærs kunstneriske univers ved at lade dagens gåtur gå om ad den smukke Bies Gaard.”

Skyggebibliotekets spejl er en udstilling om viden, erindring, forundring og fantasi. ”Rammefortællingen er tragisk”, siger Anne Lie Stokbro: ”I 1966 omkom Bruno Kjærs fætter Frank på Østersøen. Den da 13-årige Kjær kunne ikke rumme fætterens død, og i fantasien lod Kjær Frank fortsætte sin rejse rundt i verden.” Som en opdagelsesrejsende indsamlede Frank spændende ting og sager, hvor han kom frem, og han gjorde optegnelser over alt det fremmedartede, han mødte. Bruno Kjær har gennem de sidste mange måneder omsat barndomsfantasien til de kunstværker, som nu udgør Skyggebibliotekets spejl. Biblioteksinventar er et vigtigt element i udstillingens scenografi, men i modsætning til virkelighedens biblioteker, der rummer både fakta og fiktion, er Skyggebiblioteket helt og aldeles kunst.

”I vinduesgalleriet udstilles elementer fra udstillingen, og trækker nedlukningen ud, hvilket vi ikke håber, vil udstillingen ændre sig hen over tid,” siger den kunstfaglige medarbejder, som håber, at den lille smagsprøve kan gøre vinduesgalleriets besøgende sultne efter mere.

Skyggebibliotekets spejl kan ses i sit fulde omfang i det sekund, det igen er muligt at åbne Kunstetagerne. I forbindelse med udstillingen sker der spændende ting og sager både på Hobro Bibliotek og i Vester Fjord. Mere om dette følger naturligvis senere.

Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler