Foredrag om livet på havnen

Profilbillede
dato

Helt tilbage i 1830’erne arbejdede lokale kræfter med at skabe en havn i Hobro. Det ændrede byen, der gik fra at være en lille fattig købstand i begyndelsen af det 19ende århundrede til at være en lille driftig industriby i slutningen.

Det er baggrunden for foredraget som museumsinspektør fra de Nordjyske Museer, Lykke Olsen vil fortælle mere om, når Mariagerfjord Bibliotekerne den 28. februar inviter til foredrag.

Det sorte kul og gyldne korn

Tidligere summede Hobro havn af liv og svedige og beskidte havnearbejdere lossede kul på den nordlige del af havnen, imens andre mænd lastede korn- eller gødningssække ind og ud af parkhusene på den sydlige del af havnen.

Som om lugten fra gødningssækkene ikke var nok, kørte et lille lokomotiv med døde dyr i lasten.

Havde du brug for at rejse til hovedstaden, København, kunne du tage med et dampskib, der sejlede til og fra Hobro og København.

Takke været havnen var Hobro en lille driftig industriby i første halvdel af det 20ende århundrede, og den var med til at sætte Hobro på landkortet. 

Det praktiske

Foredraget afholdes mandag d. 28. februar kl. 19 på Hobro Bibliotek, og billetprisen er 25 kr. Du kan skaffe billetter lige her.

Kilde: Redaktionen

Seneste på facebook