Foreninger er vilde med fondsstøtte

Foto: Mariagerfjord Kommune.
dato

Interessen for at søge økonomisk støtte fra fonde har aldrig været større. 

Hvordan skruer vi en ansøgning sammen, som giver os råd til at renovere vores lokaler, købe nye fodboldmål eller bygge en fin shelter? Det er nogle af de spørgsmål, som stadig flere foreninger tumler med i Mariagerfjord Kommune.

Derfor er fjordkommunens kultur- og fritidsfolk nu på banen med et godt tilbud til de mange foreninger, der i øjeblikket er på udkig efter fondsstøtte. 7. marts står de nemlig klar med enhjælpende hånd i form af masser af inspiration og viden om fundraising, når årets første Foreningsværksted løber af stablen på Mariager Rådhus.

Rift om fundraiseren
- Vores åbne foreningsværksteder, hvor frivillige får råd og vejledning om dette og hint, er efterhånden blevet et rigtigt populært tilbud. Her oplever vi, at der er særligt stor rift om vores fundraiser, som hjælper foreninger med at søge økonomisk støtte. Derfor skyder vi årets første værksted i gang med et særligt fokus på fundraising, siger Maria Grønhøj Bisgaard, som er tovholder for de velbesøgte værksteder.

Foreningerne kan glæde sig til et oplæg fyldt med gode tips til, hvordan de skruer en ansøgning sammen, som giver fondenes bestyrelser lyst til støtte netop deres projekter. De får også en introduktion til en særlig webportal, som Mariagerfjord Kommune stiller til rådighed for foreningerne. Portalen rummer konkrete redskaber, samt et forkromet overblik over de mange gavmilde fonde, der støtter foreningslivet i Danmark.  

Gevinst for lokalfundet
Ifølge Maria Grønhøj Bisgaard er det en kolossal gevinst for lokalsamfundet, når foreninger bliver endnu dygtigere til at søge økonomisk støtte.

- Mange midler går jo til at finansiere nye faciliteter, og vi ved, at gode fysiske rammer motiverer borgere til at være aktive. Det er både godt for foreningerne, som får nemmere ved at tiltrække nye medlemmer og godt for borgerne, som får et mere aktivt fritidsliv. Det gavner folkesundheden i vores kommune, forklarer Maria Grønhøj Bisgaard. 

- Og så er det naturligvis et ekstra plus, at foreningerne tit hyrer lokale håndværkere, når projekterne skal føres ud i livet, tilføjer hun.

Ud over fundraising byder Foreningsværkstedet også på hjælp til foreningssystemet Conventus og vejledning om foreningers budgetter og regnskaber. Desuden står kommunens kultur- og fritidsmedarbejdere til rådighed.

Mariagerfjord Kommune har afholdt åbne foreningsværksteder siden 2022. I år afholdes værkstederne hvert kvartal i henholdsvis Mariager, Hobro, Arden og Hadsund. 

- 7. marts på Mariager Rådhus

- 6. juni på Hobro Bibliotek

- 5. september i Arden Kulturhus

- 5. december i Hadsund Kulturcenter

Alle dage fra kl. 16.30 til 18.30.

Kilde: Mariagerfjord Kommune