Glatføre sendte mand i grøft nær Hobro

Profilbillede

Med en kalender der med hastige skridt nærmer sig juleaften og dermed også vinteren, begynder de ellers så kolde og regnfulde dage også at blive hyppigere. 

Dette fik en 25-årig mand også at mærke, da han lørdag eftermiddag den 27. november omkring kl. 13.30 passerede frakørsel 37 nær Hobro.

Hvad han ikke havde opdaget var, at der på grund af voldsomt meget nedbør, lå ekstra meget vand på kørebanen lige præcis denne eftermiddag. Dette medførte desværre også, at den 25-årige mand, mistede kontrollen over bilen på grund af akvaplaning. 

Akvaplaning er når, der opstår en kile af vand mellem dækkene og kørebanen. Når dette sker, mister dækkene vejgrebet og bilisten mister derfor også kontrollen over bilens bremser eller styring. I forbindelse med dette, skred bilen af kørebanen og endte i en grøft.

Slap med skrækken

Kort efter ulykken ankom Nordjyllands politi samt beredskabet til stedet, som også kunne konstatere, at den 25-årige var sluppet heldigt fra ulykken. Den unge men dog forskrækkede bilist kunne nemlig selv komme helskindet ud af bilen, og kunne derfor også nøjes gå derfra med livet i god behold. 

Ifølge vagtchef Mads Hessellund fra Nordjyllands Politi, var der gudskelov kun sket materielle skader på bilen. 

Kilde: Nordjyske