Hjælp: Mangel på frivillige rådgivere

Kilde: Redaktion
Profilbillede
Caroline Poulsen

Gældsramte mangler frivillige rådgivere i Hobro og Mariagerfjord, og der bliver nu råbt efter hjælp.

Corona-pandemien har givet mange mennesker en lang række udfordringer, og en af disse udfordringer er økonomi. En del mennesker har nemlig været hårdt økonomisk ramt under corona-krisen. KFUM’s Sociale Arbejde forventer, at en del mennesker kommer til at få brug for rådgivning om økonomi og gæld. Projektet, der går under navnet ‘På Fode Igen’, tilbyder gratis og professionel gældsrådgivning til socialt udsatte mennesker, men i Mariagerfjord og omegn er der stor mangel på frivillige rådgivere.  

Hanne Høy, projektmedarbejder i gældsrådgivningen ‘På Fode Igen’, fortæller i en meddelelse følgende: “Vi er i en situation, hvor vi risikerer at måtte afvise gældsramte mennesker, fordi vi mangler frivillige bankfolk, socialrådgivere eller andre, som kan rådgive i Mariagerfjord Kommune”. 

Hanne håber, at nye frivillige vil give en hjælpende hånd med i projektet. De vil gøre en stor forskel for mange socialt udsatte mennesker og mennesker, som har brug for sparring til deres økonomi.  

Hun fortæller følgende: “Det kan være socialt ødelæggende at have dårlig økonomi. Vi møder mange ulykkelige, gældsramte mennesker i en svær situation. Heldigvis oplever vi også det glædelige, at mennesker, som får gældsrådgivning, er meget tilfredse. De giver udtryk for, at de får mere ro og større overskud i deres hverdag – og selvfølgelig bedre styr på pengene”.

Rådgivningen ‘På Fode Igen’ arbejder tæt sammen med Hobro Menighedsråd. De sørger for, at der er ledige lokaler til rådgivningen. Gældsrådgivningen er gratis og finder sted i Huset Aldersro, Vestergade 23, 9500 Hobro. Forudgående tidsbestilling skal ske på telefon 23 47 70 43. 

Er man interesseret i at blive frivillig gældsrådgiver, kan man kontakte projektmedarbejder Hanne Høy på mobil 21 34 59 79 eller e-mail hah@kfumsoc.dk til en uforpligtende snak.  

Du kan eventuelt hjælpe et par timer hver anden uge. Du må meget gerne have en baggrund inden for økonomi, jura eller socialrådgivning. Du kan også læse mere om gældsrådgivningen ‘På Fode Igen’ på www.kfumsoc.dk/PaaFodeIgen.

‘På Fode Igen’ er akkrediteret og kvalitetssikret af RådgivningsDanmark. KFUM’s Sociale Arbejde står bag ‘På Fode Igen’-projektet, der er en af Danmarks største diakonale sociale organisationer med 160 sociale institutioner og tilbud.  

850 ansatte og 2300 frivillige arbejder landet over for mennesker i udsatte livssituationer – f.eks. hjemløse, psykisk sårbare, ensomme, mennesker i misbrug, sårbare familier og mange andre.

Flere artikler