Kunstetagerne indbyder til kunstudflugter i sensommeren og efteråret

Foto: Vestjyllands Kunstpavillion
Profilbillede
Astrid Bruun

Gennem 25 år har Mariagerfjord Kunstforening arrangeret udsolgte kunst- og kulturrejser for sine medlemmer og andre interesserede. Den gode tradition er desværre sat på pause på grund af corona. I stedet tilbyder foreningen to heldags kunstture i løbet af sensommeren og efteråret. Som sædvanligt er der tale om et tæt spækket program med både kulturelt og kunstnerisk indhold, lokale guides og lækker mad. 

Torsdag den 26. august går turen til Vestjylland. I Videbæk Kirke fortæller kunstfaglig medarbejder Anne Lie Stokbro om medlem af Hobro Kunstsamling, billedhuggeren Erland Knudssøn Madsens alterbillede, før turen går videre til Vestjyllands Kunstpavillon, hvor der bliver en introduktion til Arne Haugen Sørensens kunst og den aktuelle særudstilling. Efter frokosten, som nydes i Kunstpavillonen, fortsættes til Deep Forest Artland, som er en stor, udendørs skulpturudstilling i Skarrild ved Kibæk. Også her bliver stedet og dets mange højt anerkendte kunstnere introduceret, før deltagerne kan gå rundt på egen hånd.

Tirsdag den 26. oktober tilbydes en tur til Thisted. Billedhuggeren Kurt Tegtmeier, som også er medlem af Hobro Kunstsamling, fortæller om sin store udsmykning af Dragsbæk Maltfabrik, og Anne Lie Stokbro introducerer maleren Jens Søndergaards kæmpe udsmykning på Thisted Bibliotek, Bestyrelsesformand i Kunstforeningen Det Ny Kastet, Bernt Petersen, fortæller om kunstforeningens virke i Thisteds gamle rådhus, som i øvrigt er tegnet af M.G. Bindesbøll, som også har tegnet Hobro Kirke. Undervejs besøges Kurt Tegtmeiers udsmykning af Skinnerup Kirke og Erland Knudssøn Madsens alterbillede i Tilsted Kirke, og der spises en lækker frokost ved Thisted lystbådehavn.

Tilmelding og info om priser, tidspunkt mv sker ved henvendelse til kunstfaglig medarbejder Anne Lie Stokbro på astok@mariagerfjord.dk

Kilde: Redaktionen