Mariagerfjord Kommune lukker gasmuseummet i Hobro

Profilbillede

Gasmuseet i Hobro var det eneste der var tilbage af den type museer og alligevel har byrådet valgt at lukke det. Nu skal byrådet tage stilling til hvad de ikoniske lokaler i stedet skal bruges til. Årsagen til at Gasmuseet er tvunget til at lukke, er at den finansielle støtte fra både virksomheder og Mariagerfjord Kommune er stoppet.

Beslutningen om at lukke for støtten blev allerede taget tilbage i april 2021. Årsagen til dette var at byrådet ikke kunne stå inden for planen om museets fremtid, som blandt andet bestod af at museet skulle finansieres af fonde. Der var på det tidspunkt lagt op til at beslutningen kunne genovervejes, hvis der kom en anden plan. Selvom Mariagerfjord Kommunes borgmester ikke var til stede, da beslutningen blev taget bakker han op om økonomiudvalgets beslutning.

Bygningernes fremtid

Mariagerfjords borgmester Mogens Jespersen (V) ønsker, at der bliver kigget på andre byers løsninger, til hvordan de har brugt samme type bygninger. Et godt sted at kigge er Maltfabrikken i Ebeltoft også selv om, de bygninger er større, end dem der er i Hobro.

Bestyrelsen bag det gamle Gasmuseum har en plan om at omdanne det gamle museum til et energihus, der har fokus på den grønne omstilling.

Kilde: Redaktionen