Tina brænder for at hjælpe mennesker med deres fødder

Foto: FodklinikHobro.dk. Tina (t.h.) og hendes kollegaer
Profilbillede
dato

Tina Thorsgaard har altid vidst, at hun gerne ville arbejde med mennesker og omsorg. Hun blev først uddannet kosmetolog og tog derefter nogle supplerende kurser, så hun kunne søge ind på Fodterapeutskolen. 

“Da jeg blev færdig med kosmetologuddannelsen, ønskede jeg bare at vide noget mere om de der fødder, og så passede det perfekt, at fodterapeutuddannelsen kom til Jylland”.

Fodterapeutskolen har ellers kun ligget i København, men i 1995 startede den op i Randers under Teknisk Skole. 

“Jeg var så heldig at komme ind på det første hold. Så jeg føler faktisk lidt, at skolen i Randers er lidt “min” skole, da jeg var den første årgang,” fortæller Tina.

I dag er det 25 år siden Tina blev færdiguddannet som statsautoriseret fodterapeut, og lige siden har hun hjulpet folk med deres fødder.

Som fodterapeut behandler hun både folks fødder på grund af nød, men også velvære, hvor hun blandt andet behandler hård hud, ligtorne, fodvorter, klipper og sliber neglene, giver fodmassage, sætter bøjler på nedgroede negle, lave småaflastninger til akutte smerter samt laver specialfremstillede indlæg til fejlstillinger i fødderne. 

Hun er specielt dedikeret til at fremstille indlæg mod fejlstillinger. 

“Når en patient kommer til mig med store smerter og næsten ikke kan træde på fødderne, så er det så fedt at kan afhjælpe dem med indlæg. De kan få en god hverdag tilbage og fungere godt i deres liv igen. Jeg tager også på forskellige gang- og løbestilskurser for at dygtiggøre mig, og så sparrer jeg med andre fodterapeuter, der har samme passion.”

Tina arbejder i dag sammen med fire andre fodterapeuter på klinikken på Fortunavej, og hendes kollegaer betyder rigtig meget for hendes arbejdsmæssige hverdag. 


Foto: Privat // Tina Thorsgaard 

“Jeg er meget glad for mine kollegaer, for det samarbejde vi har. Vi sparrer med hinanden fagligt og tager på kurser sammen. 

På klinikken er der en skøn afslappet atmosfære og vi får os altid en latter både sammen med vores patienter og indbyrdes.”  

For lidt over to år siden fik Tina en hjernerystelse, som hun stadig har smule mén fra.

Det gør, at hun ikke kan give den fuld gas, som tidligere. Men det har også givet hende mulighed for en gang imellem at tænke over livet og efterrationalisere, om man nu gør det, man gerne vil med sit liv.

“Jeg fandt virkelig ud af, hvor skønt det er at stå op til noget, man er virkelig glad for hver dag. At man omgiver sig med folk, man gerne vil. Og at huske at sætte pris på det." 

Tina fortsætter: "Det har også gjort, at jeg ikke længere har de store drømme, da jeg gerne vil have tid til mine fire skønne børn og dejlige ægtemand."

Hun har oplevet alt for mange, der har stæset og slæbt for at nå store mål, og som i sidste ende har kostet dem helbredet med stress og udbrændthed – dér ønsker fodterapeuten ikke at komme til. 

Du kan læse mere om Tina og klinikkens behandlinger lige her eller kontakte hende på tinathorsgaard@mail.dk. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Klinik for Fodterapi v/ Tina Thorsgaard