U15 Drenge til fodboldstævne Prag i Pinsen

dato

Nyheden er fra IK Rosendal

21 drenge og 4 ledere drog sent torsdag aften på tur til Prag. Deltagelse i et stort fodboldstævne, Prague Strahov Cup, var undskyldningen, men det primære formål med turen var at have en social tur.
Vi var så heldige, at vi kunne køre med en af klubbens sponsorer, Als-Bussen, til stævnet i Prag. At vi så fik den største dobbeltdækkerbus, der også anvendes af Hobros superligahold, gjorde bestemt ikke noget.  Afgang fra Rosendal var kort før midnat, men i første omgang gjorde vi stop i Vejle, hvor der skulle komme en chauffør mere med bussen. Et eller andet gik dog galt i den planlægning, for opholdet i Vejle varede hele 2 timer og 45 minutter. Flere af drengene kunne ikke stå for fristelsen at bussen stoppede næsten lige ud for et døgnåbent McDonalds.
Vi nåede dog frem til Prag kort før kl. 18, og da den ene leder var ankommet i egen bil i forvejen var indcheckningen klaret hurtigt. Vi skulle bo på et stort vandrerhjem fordelt på 5 værelser. Reglerne for opholdet på vandrerhjemmet blev remset op og vi indfandt os på vores værelser. Aftensmaden på vandrerhjemmet var dog ikke noget der ville vække Michelinguidens interesse, så igen frekventerede adskillige af drengene de nærliggende McDonalds, Burger King og KFC.
Der skulle være ro på værelserne kl. 22 og næste morgen skulle vi mødes til en udsøgt morgenmad kl. 7:00, da vi allerede kl. 7:30 skulle afsted med vores bus til stadion, hvor første kamp skulle spilles kl. 9:00.
Vi ankom til et kæmpestort sportskompleks, som dog mest af alt lignede ruiner fra anden verdenskrig. Selve komplekset, Strahov Stadium, er faktisk verdens næststørste sportsarene med en kapacitet på hele 220.000 tilskuere kun overgået af Indianapolis Motor Speedway i USA som kan holde 250.000 tilskuere.
Første kamp ud af 3 kampe i indledende gruppe skulle spilles mod DEAC Debrechen fra Ungarn. Vi var desværre ikke helt klar fra starten til den kamp og gav modstanderen meget plads ved hjørnespark som udmøntede sig i 2 scoringen, så vi ved pausen var bagud 0-2. I anden halvleg var vores hold ikke til at kende og pludselig var det os som styrede spillet og fik spillet os frem til chancer. Kampene var alle 2x15 minutter og i denne kamp skulle vi helt frem til det 13. minut af anden halvleg før vi fik scoret ved Marco efter en god lang spilning fra Jombo. Med få sekunder tilbage af den ordinære spilletid fik vi hjørnespark og alle mand blev sendt ind i feltet. Calle slog hjørnesparket til bageste stolpe, hvor Marco skød den mod mål, men ramte Kristoffer inde på stregen, men heldigvis viste Kristoffer Zlatan-skills og scorede med hælen til udligning 2-2. Havde vi spillet første halvleg som vi gjorde i anden havde vi vundet den kamp sikkert.
Med kun en kamps pause skulle vi allerede i ilden igen kl. 10:20. Nu havde vi gået 10 minutter til en anden bane, Bane 6, som nok er den flotteste græsbane vi nogensinde har set. Denne bane bliver også benyttet af det tjekkiske landshold til deres træningssamlinger, så det var ren luksus. Modstanderen i denne kamp var dansk i form af Skibsby-Højene fra Hjørring, som fører deres Liga 3-række. Vi fortsatte dog heldigvis det flotte spil fra første kamp og scorede i det 7. minut på en friløber til O på en stikning fra Jombo. Ud over målet havde vi også gigantchancer til både Calle og Alexander i første halvleg. I anden halvleg styrede vi spillet, men kunne også takke Victor i målet for at de ikke udnyttede de muligheder de trods alt fik. Vi vandt 1-0. Nu var det spændende hvordan den anden kamp i gruppen var gået, men resultatet af den kamp blev ikke opdateret før havde spillet den sidste kamp, som skulle spilles 12:20. Igen skulle vi spille på den gode bane 6 hvor modstanderen var fransk fra AS Erstein. Inden kampen vidste vi kun at de i deres første kamp havde vundet 3-1 over Skibsby-Højene. Drengene havde desværre mistet koncentrationen og opvarmningen blev useriøs og fra kampens start kunne vi tydeligt se, at vi slet ikke var til stede. Vores modstander kørte rundt med os, det var dog en nydelse at se dem spille fra os på sidelinjen, for de arbejde utroligt godt for hinanden, men omvendt gav vi dem også alle muligheder for at gøre dem gode. Vi var bagud 0-2 ved pausen og endte kampen med at tabe 0-5. Vi havde ikke en eneste mulighed i den kamp.
Det var førstedagens sidste kamp og drengene gik i bad. Imens checkede vi resultaterne og efter lang tid kom de endelig. Det viste sig at vores modstander i den første kamp havde spillet uafgjort mod både det franske hold og Skibsby-Højene. Dermed fik vi gruppens andenplads og det som drengene synes var det vigtigste var, at vi dermed kunne sove længe, da de 2 første pladser i gruppen først skulle i play-off over middag, mens nr. 3 og 4 skulle spille om formiddagen.
Nu skulle der leges turist og hele holdet begik sig på gåben ned til centrum, hvor Karlsbroen og hele den gamle bydel blev besigtiget og ikke mindst blev der indtaget måltider, som drengene synes var meget billige. Blandt lederne blev der også nydt nogle gode krus pivo (øl). Flere af drengene fandt også diverse tøj- og skobutikker på Wenzel-pladsen. I løbet af aftenene kom alle tilbage til vandrerhjemmet, men kun få indtog den udsøgte aftensmad i form af kartoffelbåde og pasta i tomatsovs.
Med alle tilbage på vandrerhjemmet blev der indkaldt til et møde. Her blev spillerne spurgt om de havde interesse i at tage bussen hjem allerede søndag aften i stedet for mandag morgen med meget sen hjemkomst til følge. Det var der bred enighed om, så det blev arrangeret.
Søndag mødtes vi til morgenmad kl. 10 og bussen kørte os til stadion kl. 12.
Vores første kamp var en såkaldt semifinale blandt de 4 2'ere i kampen om 5. - 8.-pladsen. Her skulle vi møde Fredensborg BI fra Danmark (Sjælland). De er tophold i Drenge 1, som rækken hedder på Sjælland, og som vi kunne tolke det passer deres niveau ca. til vores. Kampen skulle spilles på Bane 5, som også var den vores første kamp lørdag morgen blev spillet på. Vi satte os på kampen fra starten og allerede i det 6. minut scorede Kristoffer flot på en spilning fra Marco efterfulgt af et par gode træk og finter. Kampens mest dramatiske højdepunkt var, at dommeren fløjtede første halvleg af 1 minut og 40 sekunder før de 15 minutter var gået. Det protesterede begge hold over og stævneledelsen lovede os at de ville blive lagt til i anden halvleg, hvilket kun de 40 sekunder blev. Surt at en dommer synes han skulle bringe sig selv i centrum på en fuldstændig umotiveret måde.
I anden halvleg havde Calle et indlæg, der ramte stolpen, og derudover havde vi et par gode muligheder. Vores målmand, Victor, skal dog også roses for en stor redning. Vi vandt fortjent 1-0 og skulle nu spille finale mod WSV fra Holland, som i deres semifinale havde vundet efter straffespark over Bramming fra Danmark.
Denne kamp skulle afvikles på den meget fine Bane 6. Den gode tænding fra dagens første kamp fortsatte fra starten af denne kamp. Vi havde i første halvleg gode muligheder til Kris, Lukas og Karl, men trods kæmpe overtag i spillet måtte vi gå til pause uden scoringer.
Vi fortsatte det gode spil i anden halvleg og i det 4. minut erobrede Alexander bolden i forsvaret og spillede Kristoffer på kanten, hvor han overspurtede forsvareren og fra baglinjen spillede på tværs til Marco, som scorede til 1-0. I det 12. minut erobrede vi bolden højt på banen efter fornemt genpres og Kristoffer lavede igen assist til Marco, som scorede til 2-0. I det 14. minut scorede Calle direkte på hjørnespark, hvor deres målmand fumlede bolden i mål.
En fantastisk afslutning på den sportslige del af stævnet og forhåbentlig kan vi tage den tænding og holdånd med til de resterende 4 kampe i turneringen, for så kan de alle vindes.
Vi sluttede af med præmieoverrækkelse, hvor vi fik medaljer efter vores flotte 5. plads ud af 16 deltagende hold. Det franske hold, vi tabte 0-5 til, vandt U15-rækken.
Inden hjemturen var der igen mange, som gik ind til Prag og fik suget de sidste indtryk til sig. Kl. 22 checkede vi ud af vandrerhjemmet og 22:30 kørte bussen hjemad. Mandag formiddag kl. 11:36 ramte bussen så Rosendal og en flok trætte drenge kunne nå hjem og lave lektier inden en ny uge truer.
Vi kan klart anbefale stævnet og Prag er en skøn destination med meget rimelige priser.