Kielgast Lak – Sprøjtemaling og lakering for erhverv og private

Foto: Kielgast Lak // Kielgast Lak .
Profilbillede

Under denne overskrift gemmer der sig en førende specialist inden for sprøjtelakering af inventar, ind-vendige døre, køkkenlåger, kontor- og reolsystemer og meget, meget mere. Kielgast Lak arbejder primært inden for træbaserede produkter for en bred kundekreds fra arkitekter og bygherrer til private boliger. Naturligvis altid udført i på samme professionelle måde. 

I Vebbestrup lidt nord for Hobro er der hver dag livlig aktivitet i sprøjtekabinen hos Kielgast Lak. Nej, det er ikke biler, der sprøjtelakeres, selvom det er en autokabine, der anvendes. Indehaver af virk-somheden, 30-årige Pia Kielgast, fortæller med begejstring i stemmen om den succesrige virksomhed, der blot har knap tre år på bagen. 

”Faktisk var jeg oprindeligt startet i lære som frisør,” fortæller Pia. ”Men for det første var det lidt for ”piget” til mig, og for det andet havde jeg på grund af en dårlig ryg svært ved at stå stille en hel dag, men havde brug for at bevæge mig. I stedet tog min papfar mig med på sit arbejde, så jeg kunne gå ham lidt til hånde, mens jeg fandt ud af, hvad jeg så ville”.

Skæbnen førte Pia i en helt anden retning
Pias papfar var industrilakerer og arbejdede i en virksomhed, der lakerede traktorer og andre landbrugsmaskiner. Pia syntes, arbejdet var spændende, så hun blev hængende og blev ansat i virksomheden. Desværre viste det sig, at hendes dårlige ryg skyldtes diskusprolapser, og fra 2018 var hun syge-meldt i et par år. I 2020 måtte hun opereres i ryggen. 

Nu er det så heldigt, at Pia har en filosofi, der hedder ”sygdom ingen hindring”. Så da en bekendt kontaktede hende i 2019 og fortalte, at en virksomhed, der sprøjtelakerede inventar og køkkenlåger, var lukket, startede hun Kielgast Lak op fra sygesengen.

”Jeg kunne se, at det var min gyldne chance for at få et arbejdsliv,” siger Pia. ”Jeg havde i forvejen stor interesse og ekspertise inden for faget, og som indehaver vil jeg også have tidspunkter, hvor jeg har administrative opgaver, som jeg kan sidde ned til”.  

Coronakrise ingen hindring
Siden dag ét er opgaverne og omsætningen kun gået én vej: opad. Kielgast Lak åbnede lige før corona-nedlukningen, hvor mange mennesker fik tiden til at gå med at renovere deres huse. Herunder køkkenlåger, døre og møbler, som en del valgte at få sprøjtelakeret. 

”Vi har absolut ikke haft nogen krise under nedlukningen,” understreger Pia. ”Tværtimod har vi haft kunder fra hele Danmark, og sågar nordmænd og svenskere har fundet vej til Vebbestrup. De fylder en kassebil med møbler, som de læsser af hos os den ene weekend, for så at komme tilbage et par weekender senere og hente deres flotte og nylakerede møbler”.

Kundens behov bestemmer opgaven
Der er én ufravigelig regel i Pias virksomhed: Det er kunden, der bestemmer. Der er ikke noget, der hedder ”hyldevarer”, idet den enkelte opgave løses i samarbejde og sparring med kunden. Prisni-veauet er også lagt, så alle kan være med. 

”Vi vil gerne kendes og huskes for tre ting,” siger Pia. ”Høj kvalitet, fleksibilitet og professionalisme. Alle medarbejdere er uhyre struktureret, hvilket er en medvirkende årsag til det gode arbejdsmiljø, vi har her”.

Der er syv medarbejdere i Pias virksomhed. Der er fire i afdelingen for industrilakering, tre arbejder med køkkenlåger og døre, én på kontor, og så er der to lærlinge, der får en alsidig uddannelse i alle afdelingerne. Pia har flere af sine egne familiemedlemmer ansat, hvilken hun anser som en stor fordel. ”De er lige så interesserede i, at firmaet overlever, som jeg er, - og som familie trækker vi nemmere i samme retning og på samme hammel”.

Selv de to medarbejdere fra Polen, som er i virksomheden, bliver betragtet som en del af familien. De er med til både fester og sammenkomster i Pias familie, og det sætter de naturligvis stor pris på.

Seneste tiltag i virksomheden er installationen af et større pulveranlæg, som pågår netop nu. ”Pulverlak er nemmere at lægge på aluminium og stål, så fremover kan vi tilbyde pulverlakering af f.eks. greb og håndtag i en enklere arbejdsgang,” forklarer Pia.

Fritiden tilbringer Pia med sin kæreste og deres to børn på hhv. 8½ år og 9 måneder på deres nedlagte landbrug i Terndrup. Ud over at passe selve ejendommen er der både heste og hunde, der kræver Pias opmærksomhed. Hendes store hobby er at udstille sine hunde, hvor hun for nylig deltog på en stor hundeudstilling i Belgien.

Der er meget mere inspiration at hente på Kielgast Laks hjemmeside og Facebook-side.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen