Roeds Planteskole er eksperter i din have

Foto: Leon // Roeds Planteskole.
Profilbillede

Ved Roeds Planteskole går de op i, at man lykkes med sin have. Derfor kan man blandt andet få besøg af en havedesigner, der kommer med råd og vejledning til, hvilke planter kan passer til netop dig. 

Trænger din have til en kærlig hånd, men virker det uoverskueligt? Så kan Roeds Planteskole hjælpe dig. 

Ved Roeds Planteskole ved de, at haven er rammen om huset og familiens grønne rum. Derfor har du mulighed for at få hjælp til indretningen eller udførelsen af haven af deres havedesigner. 

“Der er mange, der flytter i hus og overtager en have eller måske står de med en træls have uden at vide, hvordan de skal gribe den an. Vores havedesigner tager udgangspunkt i den enkeltes kundes ønske og behov og giver det sidste skub,” siger indehaver af Roed Planteskole, Henning Roed. 

Det fungerer sådan, at en havedesigne indretter haven med kunden. Ud fra billeder og skitser af haven finder de sammen ud af, hvilke planter, træer eller buske, der bedst passer til kundens æstetik og temperament.

Bagefter kan de sammen gå ud i planteskolen eller havecentret for at hente de planter, de har bestemt passer bedst til kundens have. 


Foto: Roeds Planteskole // Lars Bundgaard

Corona-nedlukning skabte efterspørgsel
Når kunden forlader Roeds Planteskole, har de alle planter og buske, der skal bruges til at få haven til at være lige præcis, som han gerne vil. Samtidig har han også en step-by-step haveopskrift, han kan følge for at lykkedes med sine nye planter. 

“Der har været meget efterspørgsel efter havekonsulenten. Især de seneste år under nedlukningerne. Det er en god måde for folk at få det sidste skub til at komme i gang med haven,” siger Henning Roed. 

Under corona har flere fået øjnene op for, at en flot og velholdt have kan give ekstra glæder i tilværelsen. Planter kan give frugter, skygge, hygge og smukke blomster, der kan give skønne oplevelser året rundt. 

Kræver haven en større renovering, så anbefales det, at havedesigneren kommer ud til kunden. Det er nemlig også en mulighed at få besøg af havedesigneren både til indretning, men også til beskæring eller beplantning. 


Foto: Roeds Planteskole // Lars Bundgaard

En rejse med ekspertise i fokus
Med en baggrund som gartner startede Henning Roed planteskolen i 1987.

I 2004 kom der et havecenter til, og nu har butikken på Hobrovej 308 uden for Randers altså både en planteskole og et havecenter. Det er også her, Roeds Planteskole adskiller sig fra andre, der sælger blomster. 

De producerer langt de fleste planter selv i planteskolen. På 10 hektar gror de planter, buske og træer på en sund og bæredygtig måde, så det er nogle sunde planter, der kommer hjem til kunderne. Det er alt fra små stauder til store træer. 

“Når vi producerer selv, giver det kunderne et bredere udvalg. Vi har mange ting, og det betyder, at vi har mange forskellige størrelser også. Vi har jo planter, der er over 2 meter. Det finder man ikke andre steder,” siger Henning Roed. 

Når man går rundt i den 10 hektar store mark og vælger sine planter, er man omringet af eksperter. De ansatte ved Roeds Planteskole har passet planterne, buskene og træerne, fra de var et frø, og derfor ved de altså, hvad det kræver at få planterne til blive store og sunde. 

“Vi går meget op i vores rådgivning af planterne. Der er en fascination i at få skabt den rigtige plante. Det kræver viden om jord, vand og næring. Vi ønsker ikke at sælge noget, der ikke fungerer,” siger Henning Roed.

Når man lægger havecentret og den store planteskole på 10 hektar sammen, har Roeds Planteskole det største udvalg af planter fra Vejle til Skagen. 

På Roeds Planteskoles hjemmeside deler de også gerne ud med tips og tricks til haven, giver inspiration og fortæller om konkrete råd til, hvordan man får planterne til at gro. 

“Vi vil så gerne have, at vores kunder lykkes med planterne,” siger den passionerede indehaver. 

Skal du have fat i havedesignerne, kan du gøre det på mail konsulent@roeds-planteskole.dk eller i butikken på Hobrovej 308, hvor Roeds Planteskole har åbent alle ugens dage fra nu og til jul.

Du kan finde mange flere oplysninger om Roeds Planteskole på deres hjemmeside eller på Facebook


Foto: Roeds Planteskole // Lars Bundgaard


Foto: Roeds Planteskole // Lars Bundgaard

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen